top of page

Innovatie
opleiding
 

Als professional, ondernemer of adviseur wil jij jouw organisatie helpen innoveren. Veel ideeën komen nooit tot executie en 80% van de innovaties falen. Dat kan anders! Innoveren kan je leren. Er zijn tools, skills, methodieken en werkvormen die de kans op een succesvolle innovatie aanzienlijk vergroten en het proces versnellen. Dit alles leer je tijdens de Emfy Innovatie Opleiding.

 

 

Bij deze opleiding leer je:

 • hoe je nieuwe ideeën snel concretiseert en valideert

 • hoe je simpele prototypes en experimenten gebruikt om te testen of er vraag is naar jouw idee

 • hoe je de aannames die onder een nieuw idee liggen vaststelt en prioriteert. 

 • Lean Startup en Design Thinking toe te passen

 • hoe je metingen, kpi’s en data kan inzetten bij innovatie 

 • hoe je het innovatieproces snoeihard versneld 

 • hoe je een innovatie strategie bouwt (wat inderdaad iets anders is dan een organisatie strategie)

 • welke cultuur en welk leiderschap nodig is om een innovatieve organisatie te worden

 • hoe je stakeholders en collega's overtuigt, enthousiasmeert en meeneemt in de wereld van innovatie 

 • hoe jij kan bijdragen aan een meer innovatieve organisatie  

 

Daarnaast is er ruimte om je extra te verdiepen in een door jou gekozen thema.

 

Je ontmoet andere interessante innovatieve professionals uit de regio en krijgt les van Lean Startup experts, (corporate) innovatie goeroes en een dataheld! Je ontwikkelt zowel kennis als vaardigheden. Na afronding van de opleiding kan jij de Lean Startup methodiek toepassen op innovatieve cases, een innovatieproces leiden of begeleiden en organisaties innovatiever (helpen) inrichten. De opleiding richt zich niet op de technische kant (uitvinden), maar de business kant van innovatie.

 

 

Lesdagen & locatie:

Binnenkort worden er weer nieuew lesdagen gepland. Het zijn er 8 en ze duren van 09:00 tot 17:00 uur 

De lessen zijn fysiek in Regio Zwolle. Ze vinden plaats bij de organisaties van de deelnemers. Indien jouw organisatie ruimte beschikbaar heeft, vragen we je één of twee lesdagen een ruimte te regelen. Zo houden we de opleiding voor jou betaalbaar. Werk jij niet in de regio Zwolle of heeft jouw organisatie geen ruimte beschikbaar? Geen probleem! 

 

Studievorm en -belasting:

De opleidingsdagen bestaan uit uitleg, werkvormen en bevatten veel interactie. Je leert van de trainers maar ook zeker van elkaar. We werken met kleine klassen (5/6 personen) waardoor er alle ruimte is voor jouw vraagstukken en ontwikkeling. Je kan extra verdieping zoeken in datgene wat voor jou het meest relevant is. 

Tussen de lessen lees je voorgeschreven literatuur en maak je opdrachten. De opdrachten worden aangepast op jouw leerbehoefte en organisatie. Geen standaard programma, maar maatwerk! Je kan er zelfs voor kiezen om met een eigen real life case aan de slag te gaan in je opdrachten. Zo leer je terwijl je je werk ook verder brengt!


Geen zorgen, je schrijft geen uitgebreide rapporten of scripties. Je bereid werkvormen voor, maakt presentaties en doet analyses op je eigen case/organisatie. Allemaal zaken waar je later nog iets aan hebt! De vorm is zo ontwikkeld dat de kennis en skills echt beklijven en toegepast kunnen worden

Je mag hoge verwachtingen hebben van deze opleiding en wij verwachten ook wat van jou. De deelnemers leren van de trainers, maar evengoed van elkaar. Dit betekent dat we verwachten dat je goed voorbereid naar de opleidingsdagen komt. 

De geschatte thuisstudiebelasting is 8/10 uur per week (excl. opleidingsdagen), maar uiteraard afhankelijk van je eigen snelheid. De meeste tijd besteed je aan het lezen van theorie en het maken van opdrachten voor jouw praktijk. 

 

Meer weten? Neem contact op met Milou van Elburg (milou@emfy.nl of 0629026750)

Literatuur

Literatuur die we onder andere behandelen:

 • The Lean Startup – Eric Ries

 • Running Lean – Ash Maurya

 • The Corporate Startup – Tendayi Viki e.a.

 • Testing Business Ideas – David Bland en Alexander Osterwalder

 • Sprint- Jake Knapp

 • En meer!

 

Doelgroep 

 • Professionals, ondernemers, adviseurs/consultants 

 • HBO+/WO werk- en denkniveau. (Wat voor papiertje je hebt, maakt ons niks uit!)

 • Je bent actief bezig met innoveren of wil dit in de toekomst meer gaan doen (Wat je formele functie is, maakt ons ook niks uit!)

 

Kosten 

Kosten voor deelname is €3.250,- excl. 21% BTW. 

Je bestelt zelf je literatuur. De geschatte kosten hiervoor zijn €250,-. 

 

Diploma

Na deelname verdien je uiteraard een diploma! Het programma is maatwerk, niet vastomlijnd en daardoor niet geaccrediteerd. Wat ons betreft mag je jezelf na afronding een ‘innovatieheld’ noemen (want dat ben je!), maar een formele titel zit er niet aan verbonden. 

 

Inschrijven 

Schrijf je snel in. Binnen 48 uur na je inschrijving laten we je weten of je bent toegelaten tot de opleiding. De opleiding gaat van start bij een minimum van 5 deelnemers. 

 

Meer informatie of overleggen of de opleiding bij je past?

Bel met Milou van Elburg op 06 29 02 67 50 of mail naar milou@emfy.nl.

bottom of page